Knédli - Cseh receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:49 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Cseh receptek

Knédli
2011-06-12, 9:13 AM


Hozzávalók:



1,5 pohár liszt
2 tojás
1,5 pohár tej
1 teáskanál só ( ízlés szerint tégy bele )
1 teáskanál sütőpor
3 pohár apróra vágott gyengén pirított zsemle.


Elkészítés:


A tojások sárgáját, a tejet és a sót összekeverem, majd hozzáadom a pirított zsemléket. ezt megkeverem, és további anyagokat a sütőport és a lisztet is hozzákeverem, majd ezek után a két tojás felvert fehérjét is bele keverem a masszába.
A bögréket kivajazom, vagy zsírozom, majd zsemlemorzsát is a vajazott részekre felviszem. A bögrékben hagyom egy kicsit kelni a tésztát.
Kétféle képen is megfőzhető. Vagy mikróban 700 W-on 6 percig, vagy egy forrásban lévő edényben a csészéket beleállítva fedő alatt 30 percig főzzük. A fazékban lévő víz a bögrék 1/3-ig érjen.
A kész knédliket könnyen kiborítjuk a bögrékből, és tűpróbát végzek rajta.
A felszeletelést én egy áthurkolt cérnával szoktam végezni. Így nem nyomódik össze a knédlink.
Gulyások, szószos ételek mellé kiváló és isteni finom köretként.
Kategória: Cseh receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 2266 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés