Hozzávalók:
Elkészítés:
Először a paradicsomos szószt készítsük el. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel. A vöröshagymát, a fokhagymát és a bazsalikomot vágjuk fel apróra. Hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva öntsük fel a paradicsommal. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a bazsalikomot, az oregánót, és szórjuk meg egy csipet cukorral. Ezután - néha megkeverve - főzzük kb. 10 percig, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel pépesítsük.
A cukkinit reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn, és hagyjuk pár percig állni, hogy levet engedjen, majd alaposan nyomkodjuk ki. A sajtot szintén reszeljük le, a fokhagymát vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat múlva az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd félig lefedve, néha megkeverve pároljuk puhára.
A lasagne tésztát enyhén sós vízben főzzük meg, majd hideg vízzel öblítsük le, és hagyjuk teljesen leszáradni (én alaposan lecsepegtettem, majd egymásmellé tettem tálcára hogy leszáradjon).
Ezután vegyünk egy tésztát, majd kanalazzuk rá cukkinit, szórjuk meg reszelt sajttal, óvatosan tekerjük fel (mindegyik tésztával így járjunk el).
Egy tepsibe öntsük bele a paradicsomos szószt (pár kanállal tegyünk félre belőle), majd helyezzük egymás mellé a megtöltött tésztatekercseket. Mindegyik tetejére kanalazzunk a félretett szószból, majd fóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig. Ekkor vegyük le a fóliát, majd szórjuk meg reszelt sajttal, és tegyük vissza a sütőbe pár percre, hogy a sajt ráolvadjon a lasagne tetejére.
Tálaláskor helyezzük a tekercseket tányérra, majd kanalazzuk kőré a paradicsomos szószt, és úgy kínáljuk.
|