30 dkg sajt reszelve, 3 egész tojás, kevés liszt, kevés zsemlemorzsa, (
kb, egy - egy evőkanálnyi) fehér bors, petrezselyemzöld.
Az összes alkotóelemet összegyúrom, majd rövid ideig pihenni hagyom. Ezt követően forró olajban kisütöm.
Almás sült krumpli
Hozzávalók
:
1 kg krumpli, 1 kg alma, 4 fej hagyma, ( esetleg egy szál füstölt
kolbász ) só, frissen őrölt bors, kakukkfű, olívaolaj
A krumplit
és az almát meghámozom, majd hasábokra vágom. A kiolajozott tepsibe
teszem, majd fűszerezem sóval és őrölt borssal, megszórom kakukkfűvel,
közzéteszem a negyedelt hagymákat és még egy kevés olívaolajjal
meglocsolom. ( Ha valaki kolbásszal süti, akkor a kolbászt is bele kell
karikázni, én kihagytam, mivel köretnek szántam) Lefóliázva, forró
sütőben 10 percig sütöm, majd ezt követően fólia nélkül pirosra
megpirítom.