Hozzávalók:
50 dkg gyorsfagyasztott koktélrák 1 kisebb ananász 4 evőkanál majonéz 2 evőkanál natúr joghurt fél zöld citrom leve 1 teáskanál curry 2 evőkanál ketchup 2 teáskanál mustár só, darált bors
Elkészítése:
Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és
hagyjuk jól lecsepegni. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg
vizet, amíg fel nem enged.
Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a meghámozott és falatnyi
darabokra feldarabolt ananászt (készíthetjük konzervből is, előtte
azonban jól csepegtessük le a levét), kanalazzuk rá a majonézt,
ketchupot, mustárt, natúr joghurtot, ízesítsük citromlével, sóval,
fűszerezzük darált borssal és curry-fűszerkeverékkel.
A salátának valót jó alaposan keverjük össze, tálaljuk kis tálkákba, és fogyasztásig tegyük a hűtőszekrénybe.
|