2 db narancs 2 db kiwi 10-15 dkg ananász konzerv a friss még jobb 1 ek méz 1 kiskanál citromlé 3 evőkanál narancslikőr ( Couintreau, Benedictine ) 1 db banán
Elkészítés:
A narancsot úgy hámozzuk meg, hogy a belső fehér bundáját is lehántjuk,majd a gerezdeket elválasztó hártya mentén bevágjuk és a "filéket "(azaz a gyümölcshúst) kiemeljük.A kiwit hámozás után félbehasítjuk,majd fölszeleteljük. Az ananászt lecsöpögtetjük , ha frissből készítjük,akkor hámozás után kockákra vágjuk.A mézet a citromlével meg a likőrrel simára keverjük ,a narancsot a kiwit meg az ananászt bele forgatjuk és letakarva tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük,hogy az íze összeérjen.Tálaláskor,azért nem előbb,mert gyorsan barnul a karikákra vágott banánt is hozzáadjuk.