Csütörtök, 2024-03-28, 2:56 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Erdélyi receptek

Erdélyi töltött káposzta..
2012-03-08, 8:12 AM

Erdélyi töltött káposzta

* 3-4 fej savanyú káposzta
* 1/2 kg vágott savanyú káposzta
* 1,5 kg darált sertéshús
* 30 dkg szalonna (vagy zsiradék)
* 20 dkg rizs
* 1 fej hagyma
* só
* 2-3 cikk fokhagyma
* bors
* nagyon kevés pirospaprika
* csombor
* kapor
* füstölt csülök
* friss oldalas
* tejföl

1. A hagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, hozzáadjuk a rizst, és kevés ideig pirítjuk.
2. Amikor kihűlt, hozzáöntjük a húshoz, majd sózzuk, borsozzuk és paprikázzuk és hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát.
3. Ezután a fejes káposztáról óvatosan lefejtjük a leveleket, és ebbe töltjük a húst, lazán, mert a rizs megdagad.
4. A fazék aljára inox rácsot teszünk, hogy ne égjen oda, a kimaradt leveleket ráterítjük, és a vágott káposzta felét a levelekre tesszük, amire kerül a füstölt csülök és az oldalas (az oldalas nélkülözhető), és rárendezzük a töltelékeket.
5. A tetejét bőven megszórjuk csomborral és kaporral, végül rátesszük a vágott káposzta másik felét, teljesen feltöltjük vízzel, és kb. 2 óra alatt készre főzzük.
6. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.



Kategória: Erdélyi receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 626 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés