Hozzávalók (kb 3
adagra)
150 g vöröshagyma
80 g póréhagyma
25 g vaj
25 g liszt
650 ml erőleves
100 ml száraz fehérbor
ízlés szerint só
ízlés szerint morzsolt kakukkfű
ementáli sajt
Elkészítés
A kenyércipónak vágjuk le a "kalapját", egy kiskanállal
kaparjuk ki a belsejét, majd a tetejét visszahelyezve kb 180 C-on 10-15
percig süssük.
Mérjük ki a hagymaleveshez a hozzávalókat. A hagymát tisztítsuk meg, és csíkozzuk fel vékonyra.
Egy fazékban megolvasztjuk a vajat, majd rátesszük a hagymát, és aranybarnára pirítjuk.
Ha megpirult a hagymánk, egyenletesen rászórjuk a lisztet, kicsit átkavarjuk, majd felöntjük a borral, és a csontlével.
Most beállítjuk a leves ízét a sóval, morzsolt kakukkfűvel -
aki szereti, kevés őrölt borsot is tehet bele -, majd forraljuk fel a
levest.
Ha felforrt, kész is van. Szedjük ki a levest a cipókba,
szórjuk meg bőségesen reszelt ementáli sajttal, és póréhagymával
díszítve tálaljuk.
|