Hozzávalók:
- A tésztához.
- 25 dkg liszt
- 12 dkg rámamargarin
- 1 tojás sárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 5 dkg kristálycukor
- pici tej
- A töltelékhez:
- 2 csomag vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- mazsola
- 1 tojás sárgája
- 50 dkg túró
- ízlés szerinti cukor
- 2 tojásfehérje habbá verve
- A vaníliakrémhez:
- 1 csomag pudingpor
- cukor
- tej
Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk,
hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, a harmadát félretesszük. A maradék
tésztát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe nyújtjuk. A töltelék
hozzávalóit összekeverjük, utoljára forgatjuk bele a tojások kemény
habját. Ezt a túrós krémet a tésztára kenjük. Majd 1 csomag vaníliás
pudingport megfőzünk a tasakon lévő leírás szerint, és még melegen a
túrókrémre öntjük. Végül a maradék tésztával berácsozzuk a tetejét. 180
fokos sütőben 40 percig sütjük.
|