Hozzávalók:
- 2 db kisebb cukkini
- 1 nagy padlizsán
- 5 nagy szem paradicsom / 1 hámozott paradicsom konzerv
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 8 db piros kaliorniai paprika
- 1 bögre rízs
- 25 dkg füstölt sajt
- só
- bors
- bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- oregano
- olivaolaj
A cukkinit, a padlizsánt a paradcsimot,
és a sárga színű paprikát felvágjuk nagyjából egyfomra nagyságú
kokákra. Egy nagy serepenyőben felhevítjük az olajat, és megfutattjuk
benne a fűszereket a bors kivételével. hozzáadjuk a zöldségeket, és fedő
alatt magpároljuk. a rízst megfőzzük külön, majd amikor kész
összekverjük a zöldségekkel. a piros szímű kalironiai paprikákat
alaposan megmossuk, levágjuk atetejüek, és a magokat eltvolítjuk a
csumáéval együtt. kis sóval bedörzsöljük. az elkészült rizottót a piros
kaliforniai paprikákba töltjük, majd a megtötltött paprikákat
olivaolajjal kikent tűzálló tálba tesszük, megszórjuk sajttal a
tetejüket, és közepes lángon 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt piros
nem lesz a tetején.
|