Szombat, 2024-11-23, 6:53 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Görög ételek

Gemista
2011-06-11, 11:57 AM

Hozzávalók:

 

  • 2 db kisebb cukkini
  • 1 nagy padlizsán
  • 5 nagy szem paradicsom / 1 hámozott paradicsom konzerv
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 8 db piros kaliorniai paprika
  • 1 bögre rízs
  • 25 dkg füstölt sajt
  • bors
  • bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • oregano
  • olivaolaj

A  cukkinit, a padlizsánt a paradcsimot, és a sárga színű paprikát felvágjuk nagyjából egyfomra nagyságú kokákra. Egy nagy serepenyőben felhevítjük az olajat, és megfutattjuk benne a fűszereket a bors kivételével. hozzáadjuk a zöldségeket, és fedő alatt magpároljuk. a rízst megfőzzük külön, majd amikor kész összekverjük a zöldségekkel. a piros szímű kalironiai paprikákat alaposan megmossuk, levágjuk atetejüek, és a magokat eltvolítjuk a csumáéval együtt. kis sóval bedörzsöljük. az elkészült rizottót a piros kaliforniai paprikákba töltjük, majd a megtötltött paprikákat olivaolajjal kikent tűzálló tálba tesszük, megszórjuk sajttal a tetejüket, és közepes lángon 15 percig sütjük, vagy amíg a sajt piros nem lesz a tetején.

Kategória: Görög ételek | Hozzáadta: Tomi
Megtekintések száma: 1286 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés