Szombat, 2024-04-27, 5:43 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Görög ételek

Görög aprópecsenye.
2014-03-03, 7:51 PM



Hozzávalók:

  • 50 dkg csíkozott csirkecombfilé
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál gyros fűszersó
  • Az öntethet:
  • 2 dl joghurt
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 teáskanál majonéz
  • A görög salátához:
  • 2 paradicsom
  • 1 uborka
  • 1 fej lilahagyma
  • maréknyi fekete olívabogyó
  • feta sajt
  • 1 paprika
  • oregánó
  • olívaolaj

Elkészítés:

A csirkehúst a fűszerekkel, a ketchuppal, a mustárral és az olajjal összedolgozzuk, ezután legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Közben elkészítjük az öntetet: a joghurthoz hozzáadjuk az Erős Pistát, a majonézt és jól összekeverjük.

A salátához a zöldségeket feldaraboljuk, oregánóval, olívaolajjal és az elmorzsolt fetával összeforgatjuk.

A húst serpenyőben pirosra sütjük. Tálaláskor az öntetet a húsra locsoljuk, sült burgonyát és a görög salátát kínáljuk hozzá.


Kategória: Görög ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 671 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés