Hozzávalók:
- 50 dkg csíkozott csirkecombfilé
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál gyros fűszersó
- Az öntethet:
- 2 dl joghurt
- 1 teáskanál Erős Pista
- 1 teáskanál majonéz
- A görög salátához:
- 2 paradicsom
- 1 uborka
- 1 fej lilahagyma
- maréknyi fekete olívabogyó
- feta sajt
- 1 paprika
- oregánó
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkehúst a fűszerekkel, a ketchuppal, a
mustárral és az olajjal összedolgozzuk, ezután legalább 1 órára
hűtőszekrénybe tesszük.
Közben elkészítjük az öntetet: a joghurthoz hozzáadjuk az Erős Pistát, a majonézt és jól összekeverjük.
A salátához a zöldségeket feldaraboljuk, oregánóval, olívaolajjal és az elmorzsolt fetával összeforgatjuk.
A húst serpenyőben pirosra sütjük. Tálaláskor az öntetet a húsra locsoljuk, sült burgonyát és a görög salátát kínáljuk hozzá.
|