Gyros háziasan
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecombfilé
- gyros fűszerkeverék
- só
- bors
- 2 fej zúzott fokhagyma
- pici vénusz olaj
- A körethez:
- 2 kg burgonya
- jégsaláta
- uborka
- hagyma
- paradicsom
- 2 pohár natúr joghurt
- ízlés szerint só
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
1. A combfilét csíkokra vágjuk,
összekeverjük a fűszerkeverékkel, sóval, borssal és a zúzott
fokhagymával, és az olajon aranysárgára sütjük.
2. A zöldségekből salátát készítünk, és megöntözzük a sóval és zúzott fokhagymával kikevert joghurttal.
3. A krumplit megpucoljuk, hasábokra vágjuk, majd ropogósra sütjük.
4. A húst a salátával és a sült burgonyával tálaljuk.
|