Szombat, 2024-11-23, 4:06 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Görög ételek

Halva
2011-06-11, 8:10 PM


Hozzávalók:


15 dkg vaj
15 dkg búzadara
2 ek (evőkanál)fenyőmag
2 ek mandula
40 dkg cukor
fahéj,szegfűszeg


Elkészités:

Mély lábasban felolvasztjuk a vajat,beleszórjuk a darát,és kis lángon,folyamatosan kevergetve,megpirítjuk.Hozzátesszük a fenyőmagot,a hámozott,rudakra vágott mandulát,majd tovább kevergetjük,míg meg nem barnul.Ekkor hozzáadjuk a cukrot az egész fahéjat és néhány szem szegfűszeget.Ráöntünk 4dl vizet ,és addig főzzük míg a dara a vizet be nem szívja .
Levesszük a tűzről,tizenöt percig pihentetjük ,majd hideg vízzel kiöblített formákba adagoljuk.
Mandulával díszítjük, és fahéjjal megszórva kínáljuk.
Kategória: Görög ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 1550 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés