Hozzávalók:
- 4 dkg vaj,
- 1 1/2 dl víz,
- fél teáskanál só,
- 2 ek. cukor,
- fél teáskanál narancshéj,
- 12 dkg liszt,
- 3 tojás,
- olívaolaj a sütéshez
Szirup:
- 20 dkg cukor,
- 3 dl víz, 1
- ek. citromlé,
- fahéj
Keverjük össze a vajat, a vizet, sót,
cukrot, narancshéjat és forraljuk fel. Keverjük simára a liszttel,
melegítsük állandóan keveregetve, míg a tészta el nem válik az edény
falától. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra. Adjuk hozzá a tojásokat
és keverjük simára. A kiszaggatot fánkokat bő olajban süssük meg,
gyakran forgatva. Szedjük itatóspapírra, majd tegyük tálra. A sziruphoz
forraljuk össze a cukrot a vízzel és a citromlével, kb. 10 percig. Az
elkészült szirupot öntsük a fánkokra, hintsük meg fahéjjal és melegen
tálaljuk.
|