Péntek, 2024-03-29, 12:47 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Görög ételek

Marhakebab görögösen
2014-10-19, 10:38 PM

1 kisebb fej finomra aprított vöröshagyma
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
1 csipet pirospaprika
¼ teáskanál őrölt szegfűbors
¼ teáskanál őrölt koriander
¼ teáskanál barna cukor
ízlés szerint
ízlés szerint bors
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderzöld
A megkenéshez:
igény szerint olaj
A tálaláshoz:
igény szerint főtt rizs
vagy
 
igény szerint vegyes saláta
Elkészítés:

1. Ha fanyársat használunk, használat előtt áztassuk 30 percre hideg vízbe.

2. Mély tálba tesszük a vöröshagymát, a friss koriandert, a fűszereket, a cukrot és a húst, és jól összekeverjük. Sóval, borssal ízesítjük.

3. A keverékből tiszta asztalon kézzel kolbászkákat gyúrunk a nyársak köré. Mindegyiket vékonyan megkenjük növényi olajjal.

4. Gyakori forgatás mellett grillezzük a kebabokat a forró szénen 15-20 percig, vagy addig, amíg alaposan átsülnek. A kebabokat egy tál frissen főtt rizsre fektetjük, és korianderlevelekkel díszítjük. Vegyes salátával tálaljuk.

Kategória: Görög ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 585 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés