Töltött szölölevelek (dolmades) - Görög ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 2:08 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Görög ételek

Töltött szölölevelek (dolmades)
2011-06-11, 11:56 AM

Hozzávalók:

  •  250 g darált vöröshagyma
  •  410 g rövid szemű rízs
  •  150 ml étolaj
  •  1 ek aprított kapor» 1/2 bögre aprított mentalevél
  •  1 ek só
  •  40 kisméretü szölölevél
  •  150 ml citromlé

Keverd össze a vöröshagymát, a rizst, az olajat, a fűszernövényeket, a sót, és a citromlevet. Forrásban lévő vízben áztasd 15 percig a szőlőleveleket. Majd 10 percre tedd hideg vízbe és konyharuhán terítsd ki száradni. A csomagok készítése: egy- egy evőkanálnyi rizses massza a levél közepébe, tekerd fel mint egy kis csomagot. Egy lábosba helyezd bele, önts rájuk forrásban lévő vizet, amibe tettél 50 ml citromlevet is. Lefedve egy órán át főzd, addigra a levelek is megfőnek.
Kategória: Görög ételek | Hozzáadta: Tomi
Megtekintések száma: 319 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés