Szombat, 2024-11-23, 4:14 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Görög ételek

Tzatziki
2011-06-18, 8:04 PM


Hozzávalók:

1,1 kg kígyóuborka

5 dl 20 %-os tejföl
4 dl joghurt
0,5 dl olívaolaj.
0,3 dl vörös borecet
4 gerezd fokhagyma
őrült fehér bors,só

Elkészités:

A kígyóuborkát megmossuk, végeiből 2-2 cm-t levágunk,durván lereszeljük,kissé besózzuk,és állni hagyjuk.
A tejfölt összekeverjük a joghurttal ,majd hozzáadjuk az olívaolajat és a borecetet.Egyhén megsózzuk,majd fehérborssal és a zúzott fokhagymával fűszerezzük.Végül a jól kinyomkodott uborkát belekeverjük és lefedve ,legalább 4 órára a hűtőbe tesszük...

Kategória: Görög ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 797 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés