A páchoz:
5 dkg kókusztejpor 5 evőkanál szójaszósz 1 dl olívaolaj 1 kisujjnyi reszelt gyömbér 1 picike fej hagyma reszelve 3 gerezd fokhagyma reszelve 1 kávéskanál currypor,só, durvára darált színes borskeverék 1dl fehérbor 1 kávéskanál chilipor Valamint:
6 db sárgarépa pucolva, 1 cm-es db-okra vágva olaj 5 dkg kókuszreszelék 1 ananászkonzerv (darabolt) 2 dl főzőtejszí2 dl fehérbor A körethez: 3 dl hosszúszemű rizs 6 dkg aranymazsola olaj sóElkészítés:
A csirkemellet megmossuk, 1,5 cm-es csíkokra
vágjuk, majd ezeket a csíkokat megpróbáljuk ananászdarabnyi méretűre
vágni. Ezeket a kis háromszögű húsokat én sós vízben 3-4 percig
forralom, majd leszűröm, lehűtöm, aki nem ilyen finnyás mint én, az
nyugodtan az elkészített páclében forgassa meg húsokat, és hagyja állni
2-3 órát.
Egy magasabb edényben olajat hevítek, és beleforgatom a bepácolt
húsdarabkákat, utánaöntöm a páclevet is, felöntöm még 2 dl borral, és
fedő alatt kevergetve puhára párolom. Meghintem 2 maréknyi
kókuszreszelékkel, sózom, ha kell, és hozzáadom a főzőtejszínt, majd
ezzel tovább párolom fedő alatt összesen kb. 1,5 órát. A végén kerül
bele a leszűrt ananászkonzerv, összeforralom, és kész is.
A körethez a mazsolát a rizzsel együtt megmosom, kevés olajon
megpirítom, sózom, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntve, fedő
alatt készre párolom, kis lángon.
|