Ananászos-kókuszos csirkemell mazsolás rizzsel - Thai ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:48 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Thai ételek

Ananászos-kókuszos csirkemell mazsolás rizzsel
2011-08-18, 1:19 AM



A páchoz:


5 dkg kókusztejpor
5 evőkanál szójaszósz
1 dl olívaolaj
1 kisujjnyi reszelt gyömbér
1 picike fej hagyma reszelve
3 gerezd fokhagyma reszelve
1 kávéskanál currypor,só,
durvára darált színes borskeverék
1dl fehérbor
1 kávéskanál chilipor
 
Valamint:

6 db sárgarépa pucolva, 1 cm-es db-okra vágva
olaj
5 dkg kókuszreszelék
1 ananászkonzerv (darabolt)
2 dl főzőtejszí2 dl fehérbor
 
A körethez:
    
3 dl hosszúszemű rizs
6 dkg aranymazsola
olaj

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, 1,5 cm-es csíkokra vágjuk, majd ezeket a csíkokat megpróbáljuk ananászdarabnyi méretűre vágni. Ezeket a kis háromszögű húsokat én sós vízben 3-4 percig forralom, majd leszűröm, lehűtöm, aki nem ilyen finnyás mint én, az nyugodtan az elkészített páclében forgassa meg húsokat, és hagyja állni 2-3 órát.

Egy magasabb edényben olajat hevítek, és beleforgatom a bepácolt húsdarabkákat, utánaöntöm a páclevet is, felöntöm még 2 dl borral, és fedő alatt kevergetve puhára párolom. Meghintem 2 maréknyi kókuszreszelékkel, sózom, ha kell, és hozzáadom a főzőtejszínt, majd ezzel tovább párolom fedő alatt összesen kb. 1,5 órát. A végén kerül bele a leszűrt ananászkonzerv, összeforralom, és kész is.

A körethez a mazsolát a rizzsel együtt megmosom, kevés olajon megpirítom, sózom, majd dupla mennyiségű forró vízzel felöntve, fedő alatt készre párolom, kis lángon.

Kategória: Thai ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 336 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés