Édes savanyú sertés. - Thai ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:48 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Thai ételek

Édes savanyú sertés.
2012-03-27, 8:20 PM


Édes-savanyú sertés

* * 60 dkg sovány sertéshús (karaj, szűzpecsenye vagy comb)

Páchoz:
* 1 tojásfehérje
* 1 evőkanál étkezési kukoricakeményítő
* 2 evőkanál szójaszósz
* 1 evőkanál vörösbor
* 1 kk só
* 1/2 kk őrölt bors

Mártáshoz:
* 1-1 piros és zöld paprika
* 15 dkg konzerv bambuszrügy
* 25 dkg konzerv ananász
* 3 evőkanál olaj
* 4 evőkanál szójaszósz
* 3 evőkanál almaecet vagy vörösborecet
* 3 evőkanál ketchup
* 5 dl húsleves (kockából is lehet)
* csipetnyi só
* 3 evőkanál cukor
* 2 evőkanál étkezési kukoricakeményítő

Tésztához:
* 1 tojás
* 3 púpozott evőkanál finomliszt
* 3 púpozott evőkanál keményítő
* 2 dl világos sör
* kicsi só

1. A húst 2 cm vastag csíkokra vágjuk.
2. A tojásfehérjét, keményítőt, a szójaszószt és a vörösbort habverővel simára keverjük, megsózzuk, borsozzuk. Ebbe beleforgatjuk a húst és 2 órát a hűtőben érleljük.
3. A mártáshoz a kétféle paprikát felkockázzuk, a bambuszrügyet és az ananászt szintén kockára vágjuk.
4. Az olajat a serpenyőbe öntjük, felmelegítjük és ebben nagy lángon a paprikát 2-3 percig pirítjuk. A bambuszt és az ananászt hozzáadjuk, a szóját, a kechupot, a fél liter levest, az ecetet és a cukrot beletesszük és 4-5 percig forraljuk. Ha szükséges sózzuk.
5. A tésztához a tojássárgáját a liszttel és a keményítővel, valamint a sörrel simára keverjük. A keménnyé vert tojásfehérjét óvatosan beledolgozzuk.
6. A húst bemártjuk a tésztába és bő forró olajban kb. 5 perc alatt arany barnára sütjük. Többször átforgatjuk.
7. Papírtörlővel leitatjuk róla a fele


Kategória: Thai ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 478 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés