Illatos csirke
Hozzávalók:
- csirkemell
- só
- fokhagyma
- tej
- tojást
- liszt
- A szószhoz:
- 4 evőkanál méz
- 4 evőkanál ketchup
- pici ecet
- kis gyömbér
- 1 dl víz
- 1 kanál szójaszósz
- étkezési keményítő
- esetleg chiliszósz
Elkészítés:
A felszeletelt csirkemellet (fejentként 4
szelet) besózzuk. Egy tálba tejet öntünk, majd a fokhagymagerezdeket
belepréseljük. Ebbe áztatjuk a hússzeleteket, és 2 órára a hűtőbe
tesszük. Egy tálba felütünk 2 tojást, pici sót teszünk hozzá, 1-2 dl
tejet, majd annyi liszet, hogy nagyon sűrű palacsintatésztát kapjunk. A
hússzeleteket lecsöpögtetjük, majd belemártjuk a palacsintatésztába, és
forró, bő olajba tesszük, zsemleszínűre sütjük.
A szószhoz 4 evőkanál mézet felteszünk melegedni, majd teszünk hozzá 4
evőkanál ketchupot, pici ecetet, kis gyömbért, majd 1 dl vizet.
Felforraljuk. Hozzáadunk még 1 kanál szójaszószt, majd egy kis hideg
vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. Hogy igazán adjunk az
élvezetnek, rakhatunk hozzá egy kis chiliszószt is.
|