Kínai csípős csirkecsíkok - Thai ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:49 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Thai ételek

Kínai csípős csirkecsíkok
2016-07-04, 6:42 AM

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1 szál újhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 tv paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 ek keményítő
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • olaj
 

Elkészítése:

A chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.

A csirkemell csíkokat egy kevés olajjal és két evőkanál szójaszósszal bepácoljuk, egy órára a hűtőbe tesszük majd wokban vagy serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.

A serpenyőben lepirítjuk a sárgarépát, paprikákat majd a hagymákat, visszatesszük a csirkemell csíkokat. Rádobjuk a fokhagymát, chilit, ráöntjük a maradék szóját és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.

Rizs körettel tálaljuk.

Kategória: Thai ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 21 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés