Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell filé
- 1 szál újhagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 db hegyes erős paprika
- 1 tv paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db chili paprika
- 1 fej lila hagyma
- 1 dl szójaszósz
- 1 ek keményítő
- 3-4 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
- olaj
Elkészítése:
A chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk.
A csirkemell csíkokat egy kevés olajjal és két evőkanál szójaszósszal bepácoljuk, egy órára a hűtőbe tesszük majd wokban vagy serpenyőben kevés olajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, kiszedjük a serpenyőből és félretesszük.
A serpenyőben lepirítjuk a sárgarépát, paprikákat majd a hagymákat, visszatesszük a csirkemell csíkokat. Rádobjuk a fokhagymát, chilit, ráöntjük a maradék szóját és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt. Kiforraljuk, majd levesszük a tűzről.
Rizs körettel tálaljuk.
|