sushi - Thai ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:48 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Thai ételek

sushi
2011-10-19, 7:07 AM



Mindent az útmutatások alapján csináltam. Megfőztem a sushi rizst, úgy ahogy az elő van írva. A főzés előtt többször átmostam, majd jól lecsepegtettem. A rizsnek megfelelő mennyiségű vízben tettem oda főni. Először hagytam felforrni a vizet, majd egészen takarékon főztem, 10-12 percig a rizst. Ezt követően még fedő alatt hagytam párolódni. Közben elkészítettem az öntetet hozzá. Sajnos rizsecetet egyszerűen elfelejtettem venni, így sima ecetből készítettem. 2  rész ecet, 1 rész cukor és egy rész só keverékét összemelegítettem. Amikor a rizs kissé kihűlt már, akkor apránként adtam hozzá az ecetes keveréket, majd jól átkevertem.  Nagyon ragacsos állagú lesz a rizs, de ekkor jó. Megvárom amíg teljesen langyosra ki nem hűl. Ezalatt az idő alatt elkészítem azt, amit a tekercsekbe szeretnék tenni. Mindenfélét lehet, tulajdonképp, nincs rá igazi szabály..én lazacot, surimit, garnélarákot, tojást, uborkát és avokádót szeleteltem össze. Amikor a rizs kihűlt, leterítjük a norilapot, a rizst vizes kézzel kb 0,5 cm vastagságban elsimítjuk rajta, majd  az alsó harmadára hosszában ráhalmozzuk a tölteléket.




Ezt követően a görgetővel szorosan feltekerjük, vigyázva arra, hogy egyenletes tekercseket kapjunk. Az első tekerés után igazítsunk a tekerőn, hogy azt ne csavarjuk fel a tekercsekkel együtt. A végén egyengessük el a tekercseket, vigyázva, mert könnyen sérül, amikor már felpuhult. Ezt követően éles késsel 6 egyenlő szeletre vágjuk a tekercset és  kész a maki.




Szójaszószba, wasabiba mártogassuk. A szójában el is lehet leverni egy kevés wasabit, de rá is lehet vékonyan kenni a makira. Utána esetleg el lehet rágcsálni egy szelet savanyított gyömbért, de ez nem kötelező. Azt mondják, letisztítja az ízlelőbimbókat és így minden egyes tekercsnek az ízét élvezhetjük.
Kategória: Thai ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 349 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 3 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés