6. Szecsuáni csirke
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 6 ek olívaolaj
- 1 sárgarépa
- 2 paprika
- 2 vöröshagyma
- 200 g kínai káposzta
- 500 g paradicsomlé
- 3 ek szójaszósz
- ketchup
- só
- őrölt bors
- gyömbérpor
- csilipor (vagy csípős darált paprika)
Elkészítése:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.
A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.
Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
|