Szecsuáni csirke - Thai ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:44 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Thai ételek

Szecsuáni csirke
2016-07-04, 6:45 AM

 

 

 

 

6. Szecsuáni csirke

 

Hozzávalók:

  1. 400 g csirkemell
  2. 6 ek olívaolaj
  3. 1 sárgarépa
  4. 2 paprika
  5. 2 vöröshagyma
  6. 200 g kínai káposzta
  7. 500 g paradicsomlé
  8. 3 ek szójaszósz
  9. ketchup
  10. őrölt bors
  11. gyömbérpor
  12. csilipor (vagy csípős darált paprika)

Elkészítése:

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk megsózzuk, megízesítjük őrölt borssal. Kevés olajon wokban fehéredésig sütjük, majd kivesszük a wokból.

A fennmaradó olajban megpároljuk a vékony szeletekre vágott répát, paprikát, hagymát, káposztát. Ha szépen megpirult a zöldség, hozzáadjuk a paradicsomlevet, kevés kecsapot, szójaszószt, ha szükséges megsózzuk.

Meghintjük őrölt borssal, ízlés szerint gyömbérporral és végül hozzáadjuk a csiliport vagy a csípős darált paprikát. A csirkehúst visszatesszük a szecsuáni mártásba, összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.

Kategória: Thai ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 22 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés