Szecsuáni sertés vagy csirkemell húsból - Thai ételek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 2:09 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Thai ételek

Szecsuáni sertés vagy csirkemell húsból
2011-06-13, 8:26 AM


Az édes-savanyú sertés világszerte a kínai éttermek egyik legnépszerűbb étele. Sokak szerint egy nyugati kitaláció, bár a mártás már a 18. században létezett Kínában (elsősorban mártogatósként). Sajnos nem a legegészségesebb étel, különösen ha kínai gyorsétkezdékben fogyasztjuk. Azonban nagyon könnyen elkészíthető házilag is, így redukálni lehet a zsír- és cukortartalmát..

Hozzávalók

45 dkg sertéshús (szűzpecsenye, karaj, comb)vagy csirkemell
  1 ek kínai rizsbor
  1 ek sötét szójaszósz
  6 ek liszt
  2 tojás
  1 ek étkezési kukoricakeményítő
  2 piros kaliforniai paprika
  1 csokor újhagyma
  1 nagy maréknyi bambuszrügy
  1 konzerv ananász (400ml)
   Földimogyoró olaj

Mártáshoz

3 ek étkezési kukoricakeményitő
3 ek szójaszósz
4 ek világos nádcukor
8 ek rizsecet
3 ek ketchup (vagy sűrített paradicsom)
2 dl víz
az ananász lecsepegtetett leve

Előkészületek

A sertéshúst vagy a csirkemellet kis kockákra vágjuk. A rizsbort és szójaszószt elkeverjük egy nagy tálban, hozzáadjuk a húskockákat, a mártással jól bedörzsöljük.
A tojást elkeverjük a liszttel.
A paprikát és újhagymát vékony csíkokra szeleteljük.
Az ananászt lecsepegtetjük, ha szükséges, kis darabokra vágjuk. A lecsurgatott levet megtartjuk.
A bambuszrügyet lecsepegtetjük, egy maréknyit az ananász darabokhoz adunk.

Elkészítés

A húskockákat kiveszük a pácból, egy tányérra helyezzük. A kukoricakeményítővel leszórjuk.
A mártáshoz szükséges hozzávalókat egy lábasba töltjük, elkeverjük.
Egy wokba bő olajat töltünk, felmelegítjük. Amikor füstölni kezd, a hús darabokat a tojásos lisztben megforgatjuk, majd a forró olajban 2-3 percig aranybarnára átsütjük. Egy papírtörlőkkel kibélelt tálban leitatjuk a zsiradékot.
Kisütjük a következő adagot.
Közben a mártást is a tűzhelyre tesszük, kb 3 percig sűrű mártássá főzzük.
A wokot a hús sütése után papírtörlővel kitöröljük, majd 2 ek olajat ismételten felmegítűnk. Amikor füstölni kezd, beledobjuk a hagyma és paprika szeleteket,  1-2 percig magas hőfokon sütjük, közben keverjük.
Hozzáadjuk a bambuszrügy és ananász darabokat, majd a mártást. Megkóstoljuk, ha szükséges adunk hozzá sót, borsot – ha túl sűrű, felöntjük ananászlével.
Visszatesszük a sült hús kockákat, óvatosan elkeverjük,  2-3 percig rotyogtajuk.
Melegen tálaljuk.
Kategória: Thai ételek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 1017 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés