Sütés nélküli almatorta
1 kg alma, babapiskóták, 2 csomag vanilia pudingpor, 4,5 dl víz, cukor, fahéj, citromlé.
Egy kapcsos tortaformát kirakunk jó szorosan babapiskótával.
A lereszelt almát puhára pároljuk 2 dl vízben. A
pudingporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig
főzzük. Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy
kevés citromlevet adunk hozzá. Jól elkeverjük és melegen a piskótára
öntjük a felét. Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is
nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele. Elsimítjuk és
betesszük a hűtőbe megszilárdulni.
Mikor kihűlt felverünk kb 2 - 3 dl HULALA tejszínt és
vastagon az almára simítjuk. A tejszín tetejére csokit reszelünk vagy
csoki tortadarát szórunk.
Pár órát pihentetjük, miután kivettük a tortaformából
szépen lehet szeletelni. Nagyon egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon
finom süti!
|