Csütörtök, 2024-03-28, 9:50 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Almás pite
2011-07-26, 7:23 PM



Hozzávalók


    35 dkg finomliszt
    25 dkg vaj
    2 db tojássárgája
    4 ek. víz
    1 kg alma
    8 ek. kristálycukor
    1 kk. őrölt fahéj
    zsemlemorzsa
    vaníliás porcukor




Elkészítés

A tészta hozzávalóit egy tálban fakanállal összedolgozzuk, és másnapig, letakarva hűtőben pihentetjük.
 Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levétől kinyomkodjuk. Felhasználáskor a tésztából
 lisztezett deszkán két lapot nyújtunk, egyiket 25 x 35 cm-es tepsibe helyezzük, megszórjuk
zsemlemorzsával, rásimítjuk a fahéjas cukorral összekevert almát és befedjük a másik tésztalappal.
Villával megszurkálva, közepes hőfokú sütőben világossárgára sütjük. A még meleg tészta tetejét
 megszórjuk vaníliás porcukorral és a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Kockára vágva tálaljuk.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 822 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés