35 dkg finomliszt 25 dkg vaj 2 db tojássárgája 4 ek. víz 1 kg alma 8 ek. kristálycukor 1 kk. őrölt fahéj zsemlemorzsa vaníliás porcukor
Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy tálban fakanállal összedolgozzuk, és másnapig, letakarva hűtőben pihentetjük. Az almát meghámozzuk, lereszeljük, levétől kinyomkodjuk. Felhasználáskor a tésztából lisztezett deszkán két lapot nyújtunk, egyiket 25 x 35 cm-es tepsibe helyezzük, megszórjuk zsemlemorzsával, rásimítjuk a fahéjas cukorral összekevert almát és befedjük a másik tésztalappal. Villával megszurkálva, közepes hőfokú sütőben világossárgára sütjük. A még meleg tészta tetejét megszórjuk vaníliás porcukorral és a tepsiben hagyjuk kihűlni. Kockára vágva tálaljuk.