Aranygaluska - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:47 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Aranygaluska
2016-07-29, 10:51 AM

 

Hozzávalók :

25 dkg liszt,

2.5 dkg margarin,

2.5 dkg élesztő,

2.5 dkg porcukor,

1 tojás,

1.3 dl tej,

3 csipet só,

egy citrom reszelt héja

 

10 dkg darált dió,

10 dkg kristálycukor,

olvasztott vaj

 

Elkészítés : A tészta összetevőiből kézzel vagy géppel kelt tésztát gyúrunk. Ezután kb. 30-40 percet kelesztjük.

 

Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. ( az alját is )

Keverjük össze a darált diót és a kristálycukrot.

 

Ha a tésztánk megkelt, nyújtsuk ki kb. egy – másfél centi vastagságúra és egy kisebb pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát. A kiszaggatott tésztákat mártsuk bele egy villával az olvasztott margarinba és forgassuk meg jól a cukros dióba. Ezután tegyük szorosan a tésztadarabokat a tortaformába és szórjuk a tetejére a maradék cukros diót. Így kelesszük még újabb 30 percig.

Előmelegített sütőben 170 fokon, 25-30 perc alatt készre sütjük.

 

Vaníliasodó :

4 dkg liszt,

5 dkg cukor,

2 csomag vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd belseje,

4 db tojássárgája,

8 dl tej

 

Elkészítés : A cukrot, vaníliáscukrot és a lisztet egy tűzálló tálba tesszük, jól összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és a 4 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk ( ha vanília rudat használunk akkor itt tegyük bele a tejbe ). Ha felforrt akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Kis lángra téve sűrítsük be a sodót. Tipp : Én ezt a mikróban csináltam, kb. 2 perc volt az egész, közben kétszer megkevergettem. Nem kellett attól félni, hogy leég az alja!

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 15 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés