Szombat, 2024-04-20, 7:44 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Aranygaluska
2011-06-12, 9:27 AM


Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt

2 dkg élesztő egy kk porcukorral 1dl tejben felfuttatva

2 tojássárgája

2 dl tej

6 dkg Rama v. zsír

5 dkg porcukor

1 csipet só

Elkészítés:

A fentieket szépen össze kell dolgozni és egy órát keleszteni meleg helyen.

Ha megkelt, körülbelül másfél ujjnyira kell nyújtani a tésztát és pogácsaszaggatóval kiszaggatunk köröket. Ezeket egymás mellé rendezzük egy kivajazott, kilisztezett tortaformába, megkenjük olvasztott vajjal, majd megszórjuk a következő keverék felével:

40 dkg darált dió

30 dkg porcukor

 Ezután egy újabb sor pogácsaszaggatós tésztaréteg, újabb kenés és egy újabb adag szórás a tetejére is, a diós keverékből.

 Az így elkészített aranygaluskát 170 C-os előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük


vaniliasodóval tálaljuk.

Hozzávalók:

1/2 l tej
2 tojássárgája
5 dkg cukor
1 kk liszt
1 cs vaníliás cukor vagy 1/4 rúd vanília
1 dkg vaj


A tojássárgáját 1 dl tejjel, a cukorral és a liszttel elkeverjük. A tejet a van.cukorral felforraljuk és forrón a tojássárgájához öntjük. Tűzre tesszük és folytonos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd. Forrni nem szabad a mártásnak, mert a tojássárga összecsomósodik benne. Ha ez mégis bekövetkezne, akkor sem kell pánikba esni, össze kell turmixolni!
Akkor van készen, ha a kanálról nem fut le, hanem azt sűrűn bevonja.

Ha a tűzről levesszük, beletesszük a vajat, és ezzel fényesre keverjük.





Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 566 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés