Szombat, 2024-11-23, 10:57 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Baconos gesztenyés töltött csirkecomb
2011-10-19, 7:11 AM

Hozzávalók :


5 darab ( létszámtól függő) egész csirkecomb,
4 db zsemle 3 dl tej, 1 fej hagyma
só, bors, 1 cs petrezselyemzöld,
1 tojás,
1 cs natur gesztenyemassza,
1 cs bacon, olaj.

A combokat megtisztítom és fellazítom a bőrüket. Bedörzsölöm kevés sóval a combokat és félreteszem. A zsemléket a tejbe áztatom, közben megdinsztelek egy fej hagymát olajon. Amikor üvegesre sült, hozzáteszem a felázott és szétnyomkodott zsemléket, sózom, borsozom, belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet és a gesztenyemasszát. Nagyon   fontos, hogy a gesztenyemassza ne a cukros változat legyen, mert az agyonvágja az egészet. Ezt a keveréket jól összedolgozom, majd egy kanál segítségével a csibecombok bőre alá töltöm. Hústűvel lezárom, vagy összekavarom a nyílást. A combokat egymás mellé fektetem egy tepsiben, vagy más edényben aminek fedele van. Egy csomag bacon-nal betakarom a húst és irány a sütő. Én tepsiben szoktam sütni és alufóliával zárom le. 220 fokos sütőben 1 órán keresztül sütöm, aztán leveszem az alufóliát vagy fedelet, és még 20 percig pirítom.


Ezt követően a combokat kettévágom és így tálalom. Köretnek illik mellé a párolt rizs és a burgonya több változata is. Ma apró szemű krumpligolyókat sütöttem mellé.


Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 713 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés