Hozzávalók a fasírthoz :
60 dkg darált hús,
2 db zsemle,
2 db tojás,
vöröshagyma,
fokhagyma,
só, bors,
petrezselyem,
pirospaprika ízlés szerint
24 szelet szalonna,
12 db kis téglalapra vágott sajt
Elkészítés :
A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát.
A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és jól összedolgozzuk.
Közben 6 db tojást keményre főzünk, és félbe vágjuk.
A muffin formákat kivajaztam, és minden mélyedésbe 4 db fél szalonna csíkot helyeztem úgy, hogy a szélei kilógjanak, és majd rá tudjam hajtani a gombócok tetejére. Fasírt gombócokat készítettem úgy, hogy közepébe egy fél tojást, és egy kis sajt darabot tettem, majd belehelyeztem őket a szalonnával bélelt mélyedésekbe. Végül ráhajtottam a lelógó szalonnákat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 – 40 perc alatt készre sütöttem.
|