Baconos – tojásos fasírt muffin - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 2:06 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Baconos – tojásos fasírt muffin
2016-07-29, 10:42 AM

Hozzávalók a fasírthoz :

60 dkg darált hús,

2 db zsemle,

2 db tojás,                                       

vöröshagyma,

fokhagyma,

só, bors,

petrezselyem,

pirospaprika ízlés szerint

24 szelet szalonna,

12 db kis téglalapra vágott sajt

Elkészítés :

A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát.

A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. Sóval, borssal, fokhagymával, petrezselyemmel, és pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük, és jól összedolgozzuk.

Közben 6 db tojást keményre főzünk, és félbe vágjuk.

A muffin formákat kivajaztam, és minden mélyedésbe 4 db fél szalonna csíkot helyeztem úgy, hogy a szélei kilógjanak, és majd rá tudjam hajtani a gombócok tetejére. Fasírt gombócokat készítettem úgy, hogy közepébe egy fél tojást, és egy kis sajt darabot tettem, majd belehelyeztem őket a szalonnával bélelt mélyedésekbe. Végül ráhajtottam a lelógó szalonnákat, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 – 40 perc alatt készre sütöttem.

 

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 18 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés