Hozzávalók:1kg csíkokra vágott sertéscomb. 15 dkg sertészsír 1 nagy fej hagyma 1 ü vagy konzerv zöldborsó 6 db 4-be vágott csemegeuborka 2 ek liszt só,bors apróra vágott petrezselyem. 2 dl tejföl
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron
megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. 2-3 percig
kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint
sózzuk, borsozzuk.
Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a lecsurgatott zöldborsókonzervet és a
négybe vágott uborkát. Ízlés szerint sózzuk. A tejfölt a liszttel, apróra
vágott petrezselyemzölddel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd
hozzáadjuk a tokányhoz, ezután még 2 percig főzzük. Tálalás: Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.
|