Csütörtök, 2024-04-25, 12:30 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Borsos tokány.
2011-06-12, 8:57 AM



Hozzávalók:

1kg csíkokra vágott sertéscomb.
15 dkg sertészsír
1 nagy fej hagyma
1 ü  vagy konzerv zöldborsó
6 db 4-be vágott csemegeuborka
2 ek liszt
só,bors
apróra vágott petrezselyem.
2 dl tejföl



Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a lecsurgatott zöldborsókonzervet és a négybe vágott uborkát. Ízlés szerint sózzuk.  A tejfölt a liszttel, apróra vágott petrezselyemzölddel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tokányhoz, ezután még 2 percig főzzük.

Tálalás:

Főtt tésztával vagy párolt rizzsel tálaljuk.








Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 549 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés