Péntek, 2024-03-29, 4:48 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Bundás karfiol sült krumplival
2016-07-05, 10:50 AM

 

Hozzávalók


- 1 kisebb karfiol
- 2 db Maggi erőleveskocka
- 50 dkg darált hús
- 1 szelet szikkadt kenyér
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 20 dkg bacon a külső réteg beborításához
- 50 dkg krumpli
- kakukkfű


Elkészítés


Az egész karfiolt a leveskockával és sóval ízesített vízben főzzük félpuhára, majd óvatosan emeljük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, és tegyük félre, hogy kihűljön. A szikkadt kenyeret áztassuk tejbe, majd amikor már jól megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyeret, az apróra összevágott vöröshagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Alaposan keverjük össze, majd adjuk hozzá az egész tojást, és jól dolgozzuk össze a masszát.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük el rajta kör alakban a felszeletelt bacont, tegyük a közepére a kihűlt egész karfiolt, majd nyomkodjuk rá a fasírtot úgy, hogy mindenhol befedje. Ezután borítsuk be a kimaradt bacon szalonnával.

A krumplit vékonyan szeleteljük fel, ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg kakukkfűvel. Helyezzük a tepsiben lévő becsomagolt karfiol köré, locsoljuk meg 1-2 evőkanál olajjal, majd fedjük le alufóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 45-50 percig. Ezután vegyük le a fóliát, állítsuk magasabbra a hőfokot, és süssük szép pirosra. (Ha a karfiol enged egy kevéske levet, kanállal szedjük ki.) A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, mielőtt felszeletelnénk.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 372 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés