Csütörtök, 2024-04-25, 3:29 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

csibepörkölt kapros-túrós galuskával.
2011-10-19, 7:21 AM


Hozzávalók:

1 egész tanyasi csibe ( v.tyúk),
2 nagy fej hagyma,
zsiradék,
só, fűszerpaprika, bors,
2 gerezd fokhagyma,
2 kisebb paradicsom,
1 zöld paprika.

A galuskához:

25 dkg túró,
2 egész tojás,
annyi liszt amennyit felvesz,
kevés só, apróra vágott friss kapor

Először a csibét bontottam szét alkatrészeire, majd lefejtettem a hájat a bőr alól. Ezt egy nagyon kevés vízzel odatettem kiolvadni, közben alaposan megmostam a szétszedett húst. Megpucoltam és apró kockákra vágtam 2 fej hagymát. A kiolvasztott zsírhoz adva, elkezdtem pirítani. Közben a 2 kis paradicsomot és a zöldpaprikát is összedaraboltam, hozzáadtam a hagymához. Amikor kissé üveges lett, a húst is hozzátettem, majd kevergettem kicsit, hogy megpörkölődjön. Ezt követően lefedtem az edényt és saját levében pároltam a húst addig, amíg félig meg nem főtt. Ekkor adtam hozzá a 2 gerezd fokhagymát, a fűszerpaprikát, sót és borsot. Lefedve az edényt, puhára főztem.

A galuskához a hozzávalókat összekevertem, ( én ma kukoricaliszttel készítettem, de jó bármilyen liszt) kevés vizet adtam hozzá. Közben felforraltam a főzővizet, sóztam és egy evőkanállal beleszaggattam a galuskákat a forrásban lévő vízbe. Megvártam amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, még ezt követően 5 percig főztem, majd leszűrtem. Szoktam a tésztához hozzákeverni 3-4 dkg olvasztott vajat, ma ezt elmulasztottam, így kevés olívaolajban megforgattam a galuskákat, hogy ne ragadjanak.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 1083 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés