1 egész tanyasi csibe ( v.tyúk), 2 nagy fej hagyma,
zsiradék, só, fűszerpaprika, bors, 2 gerezd fokhagyma, 2 kisebb
paradicsom, 1 zöld paprika.
A galuskához:
25 dkg túró, 2 egész tojás, annyi liszt amennyit felvesz, kevés só, apróra vágott friss kapor
Először a csibét bontottam szét alkatrészeire, majd lefejtettem a hájat a
bőr alól. Ezt egy nagyon kevés vízzel odatettem kiolvadni, közben
alaposan megmostam a szétszedett húst. Megpucoltam és apró kockákra
vágtam 2 fej hagymát. A kiolvasztott zsírhoz adva, elkezdtem pirítani.
Közben a 2 kis paradicsomot és a zöldpaprikát is összedaraboltam,
hozzáadtam a hagymához. Amikor kissé üveges lett, a húst is hozzátettem,
majd kevergettem kicsit, hogy megpörkölődjön. Ezt követően lefedtem az
edényt és saját levében pároltam a húst addig, amíg félig meg nem főtt.
Ekkor adtam hozzá a 2 gerezd fokhagymát, a fűszerpaprikát, sót és
borsot. Lefedve az edényt, puhára főztem.
A galuskához a hozzávalókat összekevertem, ( én ma kukoricaliszttel
készítettem, de jó bármilyen liszt) kevés vizet adtam hozzá. Közben
felforraltam a főzővizet, sóztam és egy evőkanállal beleszaggattam a
galuskákat a forrásban lévő vízbe. Megvártam amíg a gombócok feljönnek a
víz tetejére, még ezt követően 5 percig főztem, majd leszűrtem. Szoktam
a tésztához hozzákeverni 3-4 dkg olvasztott vajat, ma ezt
elmulasztottam, így kevés olívaolajban megforgattam a galuskákat,
hogy ne ragadjanak.