Szerda, 2024-04-24, 2:31 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Csípős pirított csirkemáj
2016-07-01, 8:45 AM

 

Hozzávalók:

  1. fél kg csirkemáj
  2. 10 dkg bacon vagy rendes szalonna
  3. 2 nagy fej vöröshagyma
  4. 1 hegyes, erős zöldpaprika
  5. 1 kg burgonya
  6. majoránna
  7. delikát
  8. bors
  9. cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
  10. 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
  11. 2 evőkanál liszt

Elkészítése:

A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.

A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem a hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.

A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.

 

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 359 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés