Hozzávalók:
- fél kg csirkemáj
- 10 dkg bacon vagy rendes szalonna
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 hegyes, erős zöldpaprika
- 1 kg burgonya
- majoránna
- delikát
- bors
- cayanne bors (lehet bármilyen más csípős fűszer)
- 2 evőkanál zsír (vagy olaj)
- 2 evőkanál liszt
Elkészítése:
A csirkemájat jól megmosom megtisztítom és szűrőbe teszem, hogy jól lecsepegjen. A hagymát vékony karikára, a szalonnát apró kockára vágom, a paprika magházát eltávolítom és felkarikázom.
A zsíron lepirítom a szalonnát, ezután ráteszem a hagymát, amikor kezd barnulni megszórom delikáttal, a kétféle borssal, majoránnával, elkeverem és ráteszem a lecsöpögtetett májat. Mielőtt készen lenne a máj, rádobom a paprikát még ezzel is főzöm kb 2-3 percet.
A burgonyát megtisztítom vastagabb karikára vágom, 5 percig előfőzöm, leszűröm megforgatom a lisztben és szép barnára sütöm, a hagymát ugyan így megforgatom a lisztben és barnára sütöm.
|