Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 24 dkg tejföl
- kb 3 dl tej (a tésztához annyi tejet adjunk, hogy könnyen kezelhető legyen, de ne ragadjon)
- cukor
Töltelékhez:
- 50 dkg csirkemell
- 2 fej lila hagyma
Páchoz:
- mustár
- gyros fűszerkeverék
- íz-és húsvarázs
- gulyáskrém
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Összegyúrjuk és hagyjuk kelni.
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, bepácoljuk az ízlés szerint készített pácba. Kis idő múlva olajban megpirítjuk a húst.
A tésztát kinyújtjuk, kisebb darabokat veszünk belőle, ráhelyezünk egy evőkanál húst és egy evőkanál lila hagymát. Összehajtjuk a lángost és bő, forró olajban kisütjük.