Hozzávalók:
- 1 csomag tészta
- 50 dkg csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 1 tojás
- 15 dkg mozzarella
- 5 dkg füstölt sajt
- 20 dkg szalonna
- 1 teáskanálnyi rozmaring
- petrezselyemzöld
- só, bors
- olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a húst is. A tejfölt, a zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott mozzarellát összedolgozzuk. A tejfölös keverék felét ráöntjük a húsos tésztára és jól összeforgatjuk vele. A maradék tejfölhöz keverjük a tojást, majd az étel tetején elsimítjuk. 180 fokon sütjük 10- 12 percen át. Közben a szalonnát apróra vagdossuk és a füstölt sajtot is lereszeljük. Az étel tetejére szórjuk, majd erre kerül az apróra vagdosott petrezselyemzöld is és újabb 10 percen át sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük.
|