Csütörtök, 2024-04-18, 3:47 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Csirkés rakott tészta tejföllel és ropogós szalonna darabkákkal
2016-07-01, 0:24 AM

Hozzávalók:

  • 1 csomag tészta
  • 50 dkg csirkemell
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 15 dkg mozzarella
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 20 dkg szalonna
  • 1 teáskanálnyi rozmaring
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
  • olaj

 

Elkészítése:


A tésztát sós vízben megfőzzük. Közben a húst felvagdossuk, sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk a rozmaringot majd kevés olajon megpirítjuk. A tésztát leszűrjük és kiolajozott hőálló edénybe tesszük, hozzákeverjük a húst is. A tejfölt, a zúzott fokhagymát és az apróra vagdosott mozzarellát összedolgozzuk. A tejfölös keverék felét ráöntjük a húsos tésztára és jól összeforgatjuk vele. A maradék tejfölhöz keverjük a tojást, majd az étel tetején elsimítjuk. 180 fokon sütjük 10- 12 percen át. Közben a szalonnát apróra vagdossuk és a füstölt sajtot is lereszeljük. Az étel tetejére szórjuk, majd erre kerül az apróra vagdosott petrezselyemzöld is és újabb 10 percen át sütjük. Hagyjuk egy kicsit hűlni és szeletelhetjük.

 

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 386 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 1
1 Yvettke_24  
0
szívesen:)

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés