Szombat, 2024-04-27, 2:38 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Csokidarabos, mákos ünnepi kuglóf
2013-11-25, 8:02 AM

Hozzávalók egy két literes formához:

25 dkg vaj,

20 dkg cukor

6 tojás,

egy vanília rúd belseje (vagy aroma),

50 dkg liszt (pl. fehér tönkölyliszt),

csipet só,

1 zacskó sütőpor (pl. bio, vagy 1 púpos tk szódabikarbóna),

13 dkg darált mák,

2,5 dl tej,

10 dkg tejcsokoládé

A díszítéshez: citromos cukormáz (10 dkg porcukor, és annyi citromlé, hogy fényes mázat kapjunk)

A puha vajat keverjük krémesre a cukorral.
A tojásokat egyenként keverjük bele a vajas krémbe.
A tésztát ízesítsük a vanília belsejével, vagy aromával.

Végül keverjük bele a sütőporos lisztet is.
A darált mákot főzzük krémes állagúra a tejjel.
A mákos masszát keverjük bele a tészta 1/3-ad részébe.
A másik felébe reszeljük bele tökgyalun a csokoládét.
A formát vajazzuk körbe, majd hintsük meg liszttel.
A forma aljába öntsük először a csokoládés masszát, majd erre kanalazzuk a mákos réteget.
Egy kés vagy fakanál segítségével márványosítsuk a masszát (mártsuk bele, majd írjunk le egy-két kört, de ne kevergessük).

Előmelegített sütőben (175 fok) 60 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk a formában kihűlni, majd borítsuk ki, és csurgassuk körbe a citromos mázzal.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 537 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés