Hozzávalók:
2 db nagyobb cukkini
5-6 db nagyobb új krumpli
foghagymakrém
3dl tejszín
25 dkg reszelt sajt
2 nagyobb paradicsom ( lehet paradicsom szósz is )
kockázott bacon szalonna
Elkészítés:
A zöldségeket karikázzuk fel és tegyük egy olajozott jénaiba, váltakozva, félig egymásra. Ha a jénai kerek, akkor lehet körben, ha téglalap alakú, akkor sorokban elrendezni a zöldségeket. A tejszínt sózzuk, borozzuk és nyakon öntjük vele a zöldségeket. Fedjük le a jénait alufóliával és addig süssük, míg a krumpli megpuhul. Ezt tűpróbával ellenőrizzük.
Ezután eltávolíthatjuk az alufóliát és megszórhatjuk bőven a tejszínes zöldséget reszelt sajttal. Ízlés szerint rakhatunk rá kockázott bacon szalonnát is pikánsabb lesz tőle az étel Toljuk vissza a sütőbe és süssük addig, míg a sajt kissé megbarnul.
|