Hozzávalók, amiket használtam:
2 csirkemell filé
3-4 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
só
1 nagy doboz tejföl
15-20 dkg reszelt sajt
2-3 ek liszt
némi olaj a tál kikenéséhez
A csirkemellet csíkokra vágtam. A fokhagymákat megpucoltam és fokhagymapréssel átnyomtam, rögtön bele a tejbe, amit egy tálba öntöttem bele. Érdemes egy olyan tálat használni, amit jól le lehet zárni, mert az egész hűtőnek fokhagyma szaga lehet, ha nem sikerül jól elzárni az illatokat:))) De folpackkal többször áttekerve elég jól elzárható a foki illata.
A csirkemell csíkokat megsóztam és belepakolásztam a fokis tejbe. Én egy egész napra hagytam állni benne, hogy jó fokhagymás íze legyen, de elég neki egy éjszaka is. A húsokat kiszedtem a tejből és egy kicsit lecsepegtettem. Fogtam egy jénais tálat, amit kikentem olajjal. A csirkemell csíkokat külön-külön megforgattam a lisztben, majd szépen elhelyeztem ezen a tálon. Rákanalaztam a doboz tejfölt és összekevertem, hogy mindenhova jusson tejföl. A fokhagymás tejből 4-5 evőkanálnyit rákanalaztam még a húsokra, végül megszórtam a tetejét a reszelt sajttal. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt szépen megpirult. Köretnek rizs került
|