Szombat, 2024-04-27, 4:18 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Gombás szarvassült almakarikával
2011-07-26, 7:18 PM


Hozzávalók

    50 dkg alma
    25 dkg szarvashús
    10 dkg csiperke gomba
    5-6 dkg laska gomba
    vöröshagyma
    vörösbor
    étolaj
    fokhagyma
    só
    őrölt fehér bors
    édesítőszer
    őrölt fahéj





Elkészítés


A húst megtisztítjuk, sóval, fokhagymával, darabolt vöröshagymával és kevés olajjal tepsibe helyezzük.
 Először fólia alatt pároljuk. Vörösborral meglocsolgatjuk, hogy az ízét átvegye.
Amíg a hús sül, feldaraboljuk a gombákat és kevés olajon a fehér borssal roppanósra pároljuk.
Ha a szarvas megsült, a visszamaradt, sűrű levét rászűrjük a
 gombára és összeforraljuk, majd tálalásnál a szeletelt húsra adagoljuk.
A megmosott almák közepét kivájjuk és felkarikázzuk kb. 1 cm-es szeletekre.
Tepsiben, sorolva megsütjük. Melegen édesítőszerrel kevert őrölt fahéjjal megszórjuk.


TIPP: A borral folyamatosan locsolgassuk vagy legalábbis ne az elején,
mert ha túl hamar tesszük az ételre, akkor nem marad benne az íz.
 

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 1170 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés