50 dkg alma 25 dkg szarvashús 10 dkg csiperke gomba 5-6 dkg laska gomba vöröshagyma vörösbor étolaj fokhagyma só őrölt fehér bors édesítőszer őrölt fahéj
Elkészítés
A húst megtisztítjuk, sóval, fokhagymával, darabolt vöröshagymával és kevés olajjal tepsibe helyezzük. Először fólia alatt pároljuk. Vörösborral meglocsolgatjuk, hogy az ízét átvegye. Amíg a hús sül, feldaraboljuk a gombákat és kevés olajon a fehér borssal roppanósra pároljuk. Ha a szarvas megsült, a visszamaradt, sűrű levét rászűrjük a gombára és összeforraljuk, majd tálalásnál a szeletelt húsra adagoljuk. A megmosott almák közepét kivájjuk és felkarikázzuk kb. 1 cm-es szeletekre. Tepsiben, sorolva megsütjük. Melegen édesítőszerrel kevert őrölt fahéjjal megszórjuk.
TIPP: A borral folyamatosan locsolgassuk vagy legalábbis ne az elején, mert ha túl hamar tesszük az ételre, akkor nem marad benne az íz.