Hozzávalók
250 g kristálycukor
250 g margarin
1 doboz édes sűrített tej
250 g aprított dió
1 csomagostyalap
2 táblacsokoládé
180 ml habtejszín
Elkészítés menete
A kristálycukorból karamellt készítünk és hozzáadjuk a margarint, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük. Ezután szintén folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az édes sűrített tejet, és 7 percig főzzük. Hozzákeverjük a 250 g apróra vágott diót, és további 3 percig főzzük.
A süteményt a következőképp állítjuk össze: előkészítünk 4 ostyalapot. 3 ostyalapot megkenjük a krémmel. Lehetőleg mindegyik lapra azonos mennyiségű krém kerüljön és ügyeljünk arra, hogy még forró legyen, mert nagyon gyorsan megköt. Az ostyalapokat egymásra rakjuk, végül a tetejére kerül a 4. ostyalap.
A süteményt lehetőleg egy éjszakán át lesúlyozzuk. Ez alatt szépen szelhető lesz a süti. Felszeleteljük, és olvasztott csokoládéba mártjuk (a habtejszínt felmelegítjük, beletörjük a csokoládét és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk). Miután a csokoládé megkötött, tálalhatjuk a sütit.
|