Szombat, 2024-11-23, 8:04 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Gundel palacsinta
2011-06-12, 10:50 AM


Hozzávalók

Tészta:
350 g liszt
100 g porcukor
4 db tojás
150 g olaj
6 dl tej
csipetnyi só

Töltelék:
500 g darált dió
50 g mazsola
300 g porcukor
2 dl tejszín
1,5 dl rum

Csokiöntet:
250 g porcukor
200 g étcsokoládé
50 g kakaópor
5 db tojássárgája
5 dl tejszín
1 dl rum
fél rúd vanília


Elkészítés

1. A tésztához a tojásokat egy nagy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a hideg tejet, a sót és kevés porcukrot. Habverő segítségével simára keverjük. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Így egy sűrű palacsintatésztát kapunk.

Ha túl sűrű a tészta, állandó keverés mellett kevéske szódavíz vagy szénsavas ásványvíz hozzáadásával lazíthatjuk.

Palacsintasütőben olajat hevítünk, és vékony palacsintákat sütünk, melyet tányérra egymásra halmozunk.

A darált diót összekeverjük a tejszínnel, a rumba áztatott mazsolával és a porcukorral. A palacsintákat megtöltjük, háromszögletűre hajtjuk, tűzálló tálra helyezzük, és rummal ízesített forró csokoládémártással bevonjuk.

Az öntethez a porcukrot a tojássárgájával elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a darabokra tört csokit, a tejszínt és a vaníliarudat. Vízfürdőben, állandó keverés mellett felfőzzük. A vízfürdőből kivéve rummal ízesítjük.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 1107 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés