Hozzávalók
Tészta:
350 g liszt
100 g porcukor
4 db tojás
150 g olaj
6 dl tej
csipetnyi só
Töltelék:
500 g darált dió
50 g mazsola
300 g porcukor
2 dl tejszín
1,5 dl rum
Csokiöntet:
250 g porcukor
200 g étcsokoládé
50 g kakaópor
5 db tojássárgája
5 dl tejszín
1 dl rum
fél rúd vanília
Elkészítés
1. A tésztához a tojásokat egy nagy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a
hideg tejet, a sót és kevés porcukrot. Habverő segítségével simára
keverjük. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáadjuk a lisztet,
ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Így egy sűrű palacsintatésztát
kapunk. Ha túl sűrű a tészta, állandó keverés mellett kevéske szódavíz vagy szénsavas ásványvíz hozzáadásával lazíthatjuk.
Palacsintasütőben olajat hevítünk, és vékony palacsintákat sütünk, melyet tányérra egymásra halmozunk.
A darált diót összekeverjük a tejszínnel, a rumba áztatott
mazsolával és a porcukorral. A palacsintákat megtöltjük, háromszögletűre
hajtjuk, tűzálló tálra helyezzük, és rummal ízesített forró
csokoládémártással bevonjuk.
Az öntethez a porcukrot a tojássárgájával elkeverjük, hozzáadjuk a
tejet, a darabokra tört csokit, a tejszínt és a vaníliarudat.
Vízfürdőben, állandó keverés mellett felfőzzük. A vízfürdőből kivéve
rummal ízesítjük.
|