Gyümölcskenyér ( 2 őzgerinc formához )
Hozzávalók : 8 tojás, 34 dkg porcukor, 40 dkg liszt, 40 dkg margarin, 1 sütőpor, 5 dkg dió, 5
dkg sótlan aprított mogyoró + a tetejére, 5 dkg datolya, 5 dkg füge, 5
dkg aszalt sárgabarack, 10 dkg aszalt szilva, 10 dkg mazsola, 10 dkg
kandírozott gyümölcs ( lehet zselécukor is ), 1 db narancs reszelt
héjja, 1 cs. vaniliás cukor
Elkészítés : A margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjjat.
A tojásfehérjét a maradék 6 dkg
porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos
masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral
bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha
kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis
darált mogyoróval diszíthetjük.
|