Szombat, 2024-11-23, 8:06 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Jókai Bableves
2011-06-12, 9:39 AM



Hozzávalók:

30 dkg fejtett tarkabab
3 dkg zsír
3 dkg liszt
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kiskanál pirospaprika
 zeller levél
15 dkg vegyes zöldség
2 dl tejföl
só, bors
füstölt sertéscsülök

Elkészítés:
 

A babot előző este beáztatjuk vízbe. Másnap leszűrjük és feltesszük főni vízbe a füstölt hússal együtt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, de vigyázzunk, mert a füstölt hús eleve sós. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, a zeller zöldet és a zöldségeket, és addig főzzük, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Amikor minden meg főt a húst kiszedjük, és külön tálba szedjük.
Ezután rántás készítünk. Egy kis lábosban olajon megdinsztelünk finomra vágott hagymát, majd megszórjuk, liszttel összepirítjuk, és végül teszünk bele pirospaprikát. A leves berántjuk, összeforraljuk, és végül tejföllel ízesítjük.

Aki szereti, tehet bele kevés ecetet és babérlevelet is. Csipetkével tálaljuk.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 612 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés