Karácsonyi croissant - Magyar receptek - Fájlkatalógus - Főzünk együtt
Szombat, 2016-12-10, 11:47 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 49
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Karácsonyi croissant
2013-11-25, 8:06 AM

Hozzávalók 6 darabhoz:

1 csomag friss Tante Fanny friss, croissant tészta,
12 szem joghurtos szaloncukor,
1 tojás fehérje,
színes szóró cukorkák,
kevés vaj

 



A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, letekerjük a fóliába hengerelt, előre felvágott croissant tésztát.
Ha szükséges, egy hosszú pengéjű késsel vágjuk át az összetapadt tésztaszéleket.
A háromszöget szélesebb végénél helyezzük el a tésztán két-két szem szaloncukrot, majd erről az oldaláról kezdjük el feltekerni a tésztát egy kifli alakúra.
Ha szükséges, a két végénél az ujjunk segítségével tapasszuk össze a tésztát, hogy a töltelék nem folyjon ki a sütés alatt.
Amikor feltekertük a tésztát, a háromszög csúcsánál, belül vizezzük meg a tésztát, majd tapasszuk a kiflire. Ez azért szükséges, hogy a sütés során ne váljon el a csücsök a kiflitől.
Kenjük meg vékonyan a kifliket felvert tojás fehérjével, majd  szórjuk meg színes cukorgyöngyökkel.
Előmelegített sütőben, kivajazott tepsiben süssük meg. (a hőmérséklet és az idő a saját sütőnk függvénye, de vegyük figyelembe a csomagoláson jelzett javaslatokat.

A leveles tészta elkészítésének szinte nincsenek határai: ízlésünk szerint variálhatjuk, tölthetjük.
Ebben az évszakban még lehet kapni finom körtét, ami szintén lehet egy remek ízesítése a leveles tésztának.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 161 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1  
nagyon finom próbáljátok ki..

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés