Hozzávalók 6 darabhoz:
1 csomag friss
Tante Fanny friss, croissant tészta,
12 szem joghurtos szaloncukor,
1 tojás fehérje,
színes szóró cukorkák,
kevés vaj
A tésztát kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, letekerjük a fóliába hengerelt, előre felvágott croissant tésztát.
Ha szükséges, egy hosszú pengéjű késsel vágjuk át az összetapadt tésztaszéleket.
A
háromszöget szélesebb végénél helyezzük el a tésztán két-két szem
szaloncukrot, majd erről az oldaláról kezdjük el feltekerni a tésztát
egy kifli alakúra.
Ha szükséges, a két végénél az ujjunk segítségével tapasszuk össze a tésztát, hogy a töltelék nem folyjon ki a sütés alatt.
Amikor
feltekertük a tésztát, a háromszög csúcsánál, belül vizezzük meg a
tésztát, majd tapasszuk a kiflire. Ez azért szükséges, hogy a sütés
során ne váljon el a csücsök a kiflitől.
Kenjük meg vékonyan a kifliket felvert tojás fehérjével, majd szórjuk meg színes cukorgyöngyökkel.
Előmelegített
sütőben, kivajazott tepsiben süssük meg. (a hőmérséklet és az idő a
saját sütőnk függvénye, de vegyük figyelembe a csomagoláson jelzett
javaslatokat.
A leveles tészta elkészítésének szinte nincsenek határai: ízlésünk szerint variálhatjuk, tölthetjük.
Ebben az évszakban még lehet kapni finom körtét, ami szintén lehet egy remek ízesítése a leveles tésztának.