Hozzávalók
Tészta:
4 db tojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanál langyos víz
1 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálkakaó
30 db baba piskóta
Krém:
250 g vaj
1 doboz sűrített tej (karamellizált)
Tetejére:
100 ml habtejszín
100 g csokoládé
Elkészítés menete
A tojásokat a cukorral habosra verjük, és folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a langyos vizet, sütőport, lisztet és a kakaót. A simára kevert tésztát egy 23x23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
A tésztára rakjuk a babapiskótát, ujjunkkal kicsit belenyomjuk őket a tésztába. 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Az elkészült tésztát kihűtjük.
A vajat habosra verjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a sűrített tejet. Én karamellizált sűrített tejet használtam. Ha nincs ilyen a boltban, akkor a cukros sűrített tejet (az egész dobozt) 2-3 órára forrásba lévő vízbe tesszük, így a benne lévő cukor karamellizálódik.
- Az elkészült krémet rátesszük a kihűlt tésztára, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megkössön.
- A tejszínt egy edényben felmelegítjük és beletörjük a csokoládét. Addig kevergetjük, míg a csokoládé fel nem oldódik, majd ez a krém kerül a hideg sütemény tetejére. Megvárjuk, míg a csokoládés öntet megköt.
|