Szombat, 2024-11-23, 4:48 PM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Karamellás sütemény piskótával
2016-10-02, 12:49 PM

 

Hozzávalók

Tészta:

4 db tojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
4 ev. kanál langyos víz
1 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálkakaó
30 db baba piskóta

Krém:

250 g vaj
1 doboz sűrített tej (karamellizált)

Tetejére:

100 ml habtejszín

100 g csokoládé

Elkészítés menete

A tojásokat a cukorral habosra verjük, és folyamatos kevergetés mellett hozzákeverjük a langyos vizet, sütőport, lisztet és a kakaót. A simára kevert tésztát egy 23x23 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.

A tésztára rakjuk a babapiskótát, ujjunkkal kicsit belenyomjuk őket a tésztába. 180°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Az elkészült tésztát kihűtjük.

A vajat habosra verjük, majd hozzákeverjük a cukrot és a sűrített tejet. Én karamellizált sűrített tejet használtam. Ha nincs ilyen a boltban, akkor a cukros sűrített tejet (az egész dobozt) 2-3 órára forrásba lévő vízbe tesszük, így a benne lévő cukor karamellizálódik.

  1. Az elkészült krémet rátesszük a kihűlt tésztára, és hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megkössön.
  2. A tejszínt egy edényben felmelegítjük és beletörjük a csokoládét. Addig kevergetjük, míg a csokoládé fel nem oldódik, majd ez a krém kerül a hideg sütemény tetejére. Megvárjuk, míg a csokoládés öntet megköt.
 

 

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 397 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés