Kaszinó tojás * 4 db tojás
* 4 dkg vaj
* 1/2 mk fehér bors
* 1/2 mk só
* 1 mk mustár
* 1 ek majonéz
Bevonathoz:
* 2 ek majonéz
* 1 ek tejföl
* só, mustár ízlés szerint
* 1/4 mk citromlé
* pár csipet cukor
1. A tojásokat keményre főzzük.(forrástól
számított 10 perc alatt)
2. A vajat habosra keverjük.
3. A tojásokat megpucoljuk és az aljukat
levágjuk, a sárgájukat kiszedjük.
4. Amikor a sárgája már langyos, villával
összetörjük és a vajjal jól kikeverjük.
5. Hozzáadjuk a majonézt és a fűszereket (
só, mustár bors ) és jól összedolgozzuk.
6. A kapott masszát visszatöltjük az
üregekbe és a megtöltött tojásokat egy tálra
helyezzük a levágott felükkel lefelé.
7. A bevonathoz elkészítjük a sűrű
tartármártást és a tojásokra öntjük.
8. Hűtőben 10-12 órát állni hagyjuk.
9. Franciasaláta ágyon tálaljuk.