Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg darált keksz
- 3 ek kakaópor
- kb.10 dkg porcukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- rum (ízlés szerint)
- 2 cs vaníliás cukor
- tej vagy lekvár (ízlés szerint)
Krém:
- 6 dl tej
- 75 g étkezési keményítő vagy 2 cs tejszínes pudingpor
- 20 dkg kókusz reszelék
- 2 cs vaníliás cukor
- kb 5 ek cukor
- 5 dkg vaj
- csipet só
Elkészítése:
Tészta: A tésztához valókat összegyúrjuk annyi tejjel, vagy lekvárral
amitől összeáll a tészta. Betesszük a hűtőbe dermedni kb 1 órára.
Krém: Kevés tejjel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt,
vagy a pudingporokat. Hozzáöntjük a többi tejet és sűrű pudingot főzünk
belőle. Lehúzzuk a tűzről belekeverjük a cukrokat, a sót, a vajat és a
kókuszreszeléket. Megvárjuk amíg kihűl, közben a tésztát 3 felé osztjuk.
Kinyújtjuk az első lapot két folpack között majd sütőpapírozott tálcára
tesszük, megkenjük az egyik adag krémmel (krémet is 3 fele osztjuk),
majd beborítjuk a második lappal, megkenjük a második adag krémmel.
Jöhet rá a 3-dik kinyújtott lap és a tetejét lekenjük a maradék krémmel.
Kókuszreszelékkel megszórjuk. Hideg helyre tesszük.