Szombat, 2024-04-27, 0:09 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

kókuszdió
2013-11-25, 8:12 AM
Kókuszdió sütemény recept

Hozzávalók 50 darab felezett kókuszdióhoz:

A külsejéhez:

20-20 dkg darált dió és háztartási keksz,

10 dkg nádcukor,

2 ek keserű kakaópor,

6-7 ek sárgabarack lekvár

A belsejéhez: 16 dkg fehér csokoládé, 5 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez kókuszreszelék, diódarabok

A külső réteg elkészítéséhez keverjük össze előbb a száraz anyagokat, majd annyi lekvárt adjunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
Ha ezzel megvagyunk, gyúrjunk belőle 25 diónyi golyót, és tegyük picit a hűtőbe dermedni, összeállni őket.
Közben vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét a vajjal.
A kókuszreszeléket kávédarálón porítsuk olyan finomra, amennyire csak lehet.
Ha felolvadt a csoki, keverjük hozzá a kókuszt, majd tegyük hűtőbe dermedni 20-30 percet.
Ha eléggé visszakeményedett a csoki, ebből is formázzunk 25 kisebb golyót.
A töltéshez a diós, barna golyókat lapítsuk ki a tenyerünkön, majd tegyünk mindegyikbe egy-egy fehér golyót.
Görgessük, formázzuk őket össze golyó formájúra úgy, hogy a barna massza befedje a fehéret.
A végén hempergessük meg őket kókuszreszelékbe, és tálalásig tegyük hűtőbe.

Fogyasztás előtt vágjuk őket ketté egy melegvíz alá tett, majd letörölt késsel.
A tetejüket felezett, vagy negyedelt dióval díszíthetjük.
Karácsonyra remek választás.

Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 559 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés