Hozzávalók 50 darab felezett kókuszdióhoz:
A külsejéhez:
20-20 dkg darált dió és háztartási keksz,
10 dkg nádcukor,
2 ek keserű kakaópor,
6-7 ek sárgabarack lekvár
A belsejéhez: 16 dkg fehér csokoládé, 5 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék A díszítéshez kókuszreszelék, diódarabok
A külső réteg elkészítéséhez keverjük
össze előbb a száraz anyagokat, majd annyi lekvárt adjunk hozzá, hogy
formázható masszát kapjunk. Ha ezzel megvagyunk, gyúrjunk belőle 25 diónyi golyót, és tegyük picit a hűtőbe dermedni, összeállni őket. Közben vízgőz felett olvasszuk fel a fehér csokoládét a vajjal. A kókuszreszeléket kávédarálón porítsuk olyan finomra, amennyire csak lehet. Ha felolvadt a csoki, keverjük hozzá a kókuszt, majd tegyük hűtőbe dermedni 20-30 percet. Ha eléggé visszakeményedett a csoki, ebből is formázzunk 25 kisebb golyót. A töltéshez a diós, barna golyókat lapítsuk ki a tenyerünkön, majd tegyünk mindegyikbe egy-egy fehér golyót. Görgessük, formázzuk őket össze golyó formájúra úgy, hogy a barna massza befedje a fehéret. A végén hempergessük meg őket kókuszreszelékbe, és tálalásig tegyük hűtőbe.
Fogyasztás előtt vágjuk őket ketté egy melegvíz alá tett, majd letörölt késsel. A tetejüket felezett, vagy negyedelt dióval díszíthetjük. Karácsonyra remek választás.
|