Csütörtök, 2024-04-25, 3:35 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

Kozák szelet
2013-06-11, 7:11 PM





hozzávalók 5 főre

Tésztához:

  • 8 egész tojás
  • 8 ek kristálycukor
  • 1 cs sütőpor
  • 8 ek liszt
  • 3 ek napraforgó olaj

Krémhez: 

Kívülre: 


elkészítés
  1. A 8 darab tojást külön felütjük, egyik tálba fehérje, a másikba a sárgája megy, a sárgájához rakunk 8 evőkanál kristálycukrot, 1 csomag sütőport, 3 evőkanál napraforgó olajat, jól elkeverjük.
  2. Közben a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, ha ez megtörtént, a felét hozzáadjuk a tojássárgájához, és a 8 evőkanál liszttel jól elkeverjük. A maradék fehérjét is hozzárakjuk, de már szépen óvatosan kavarjuk össze, tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbáig.  
  3. Ha megsült a piskóta és kihűlt, akkor pohárral kiszaggatjuk és félbevágjuk.
  4. A krémet készítsük el egy lábasba, rakjuk bele a pudingport, hozzáadjuk a 4 evőkanál kristálycukrot, 1 dl Hulala tejszínt, kavarjuk el, és adjunk hozzá 4 dl tejet. Csomómentesre kavarjuk el, és addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. Így készítsük el a csokis pudingot is.
  5. Ha elkészült a pudingok, akkor jöhet a töltés, a kettévágott piskótát kenjük meg, a közepét és a szélét is, közben forgassuk meg kókuszreszelékben.
  6. Ha mind megcsináltuk, akkor jöhet a tetejére az olvasztott tejcsokoládé, gőz fölött olvasztjuk meg a csokit, és kiskanál segítségével tegyük a csokit a süti tetejére.
  7. Tegyük a hűtőbe dermedésig, utána tálalhatjuk.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: Yvettke_24
Megtekintések száma: 533 | Feltöltések: 0 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés