Kedd, 2024-05-07, 8:49 AM
Üdvözöllek Vendég

Gasztronómia íz világa!

Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Körkérdésünk
Értékeld honlapomat
Összes válasz: 51
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Fájlok » Magyar receptek

LEBBENCS LEVES
2020-05-03, 7:11 AM


HOZZÁVALÓK
10 dkg császárszalonna
15 dkg füstölt kolbász
10 dkg kocka tészta (v. lebbencs tészta)
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db krumpli
1 db sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér
1 mk pirospaprika
1 tk egész kömény

2-3 L víz

ELKÉSZÍTÉS
A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumpli vágjuk fel ízlés szerint.

Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (Ha szükséges akkor egy pici zsírt tegyünk alá.)

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a tésztát, majd pirítsuk aranybarnára. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.

Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.

Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket.

Ezután adjuk hozzá az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd főzzük készre a levest.
Kategória: Magyar receptek | Hozzáadta: evagulyas0101
Megtekintések száma: 280 | Feltöltések: 0 | Hozzászólások: 1 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 1
1 evagulyas0101  
0
nagyon finom próbáljátok
ki

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Keresés