HOZZÁVALÓK 10 dkg császárszalonna 15 dkg füstölt kolbász 10 dkg kocka tészta (v. lebbencs tészta) 1 db vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 db krumpli 1 db sárgarépa 1 db petrezselyemgyökér 1 mk pirospaprika 1 tk egész kömény só 2-3 L víz
ELKÉSZÍTÉS A szalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, a kolbászt karikázzuk fel. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, és a krumpli vágjuk fel ízlés szerint.
Egy edénybe tegyük bele a felkockázott szalonnát, majd kevergetve süssük pár percig. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és tegyük félre. (Ha szükséges akkor egy pici zsírt tegyünk alá.)
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a tésztát, majd pirítsuk aranybarnára. Ezután szedjük ki, és tegyük félre.
Ezután a visszamaradt zsiradékhoz adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el üvegesre párolni.
Amikor már kellően megpárolódott, adjuk hozzá a sárgarépát, és a petrezselyemgyökeret, majd pár perc párolás után az apróra vágott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt, és szalonnát. Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze, öntsük fel a vízzel, ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá a köménymagot, és főzzük félpuhára a zöldségeket.
Ezután adjuk hozzá az előzőleg megpirított tésztát, és a krumplit, majd főzzük készre a levest.